Dulceata de catina

Dulceață de cătină
     Am ajuns, in sfarsit, la sursa de catina, la ''radacinile" sotului meu. Un sat linistit din zona Dejului, Calna. Cu toate binefacerile ei miraculoase, catina nu este prea iubita la sat. Depopularea satelor romanesti din ultimele decenii si varsta inaintata a celor de la sate, cu puteri din ce in ce mai scazute. ii fac sa o priveasca cel putin cu dusmanie, vazand cum le napadeste catina terenurile, obligandu-i la o munca in plus! Poate doar constientizarea valorii acestui fruct si posibilitatea unei exploatari avantajoase i-ar face sa-si schimbe parerea, sperante mai sunt!
Avem nevoie de:
                        - fructe de cătină...700g
                        - zahar...700g
                        - apa...200ml
*timp de preparare...~ 45 minute
Etape de lucru:
1. Pregatim ingredientele enumerate mai sus. Curatam, alegem si spalam catina.
Dulceata de catina- etapa 1
2. Punem la foc o oala potrivita, adaugam apa si zaharul, amestecam pana obtinem un sirop omogen.
Dulceata de catina- etapa 2
3. Adaugam fructele de catina, amestecam si lasam compozitia la foc domol aproximativ 30 minute, neuitand sa amestecam din cand in cand.
Dulceata de catina- etapa 3
4. Cand timpul de fierbere s-a incheiat si siropul devine usor vascos iar fructele de catina devin usor translucide, oprim focul.
Dulceata de catina- etapa 4
5. Cu ajutorul unui polonic turnam dulceata in borcanele deja pregatite, curate si uscate, apoi capsam etans. Punem borcanele intr-un pat cald pana a doua zi si gata...am terminat!
Dulceata de catina- etapa 5
Va doresc, pofta buna!

4 comentarii :

  1. Bună,unde putem păstra borcanele?? Doar in frigider?

    RăspundețiȘtergere
  2. Am ezitat sa fac dulceața, de tea sa nu fermenteze, dar voi incerca. Mi s-au întâmplat să fermenteze cătină cu miere păstrată la frigider... Cam cate borcanele de 330-400 ml ies din cantitățile date?

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.