Supa de visine

Supa de visine
Supa de visine
        Astept  cu nerabdare in fiecare an visinile proaspete, supa de visine intra in preferintele mele, si asta deoarece mi-aduce aminte de copilarie, cu cata pofta o mancam! Se prepara extrem de usor in cateva etape. Daca aveti rabdare sa parcurgeti reteta etapa cu etapa obtineti un preparat deosebit de gustos si aromat.
Avem nevoie de:
                              - visine...300 g
                              - lapte...200 ml
                              - faina...1 lingura
                              - zahar...2 linguri
                              - sare...dupa gust
                              - timp de preparare...~20 minute
Nota: - se poate face si din compot!
Etape de lucru:
1. Curatam si spalam visinile, pregatim restul ingredientelor.
Supa de visine - etapa 1
2. Punem la fiert intr-o oala un litru de apa in care adaugam zaharul si sarea. Cand apa da in clocot adaugam visinile si le lasam la fiert 2-3 minute.
Supa de visine - etapa 1
3. In timp ce visinile fierb punem faina intr-un vas si adaugam treptat laptele rece cu amestecare continua pana se omogenizeaza compozitia.
Supa de visine - etapa 3
4. Peste compozitia obtinuta anterior adaugam un polonic de apa din oala cu visine in fierbere, omogenizam compozitia si apoi o turnam in oala cu visine, amestecam bine si o lasam in continuare la foc potrivit inca aproximativ 5-6 minute.
Supa de visine - etapa 4
5. Cand timpul de fierbere s-a scurs si supa devine cremoasa, oprim focul, lasam supa la racit, si gata...am terminat! Se consuma, de preferinta, rece!
Supa de visine - etapa 5
Va doresc,pofta buna!
Supa de visine

5 comentarii :

  1. Arata bine reteta am sa o incerc si eu .

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact asa o fac si eu dar in loc de faina, pun budinca de vanilie sau de capsuni.
    Acum intre Draciun si Revelion am facut din compot de visine. Tare buna mai e !
    An nou fericit iti doresc, La multi ani Angela !

    RăspundețiȘtergere
  3. Aromele copilariei, mama facea si cu mere dar cea cu visine era cea mai buna, chiar daca simteam de multe ori gustul de faina. Cred ca ideea cu budinca e buna numai nu stiu cum se combina vanilia cu visinele,poate fac o incercare cu budinca de ciocolata, pare mai tentant.

    RăspundețiȘtergere
  4. Supa de visinese poate prepara in diferite moduri : Eu o fac asa. Tai un morcov mai mare in bucatele cubice cat dimensiunea unui bob de visine .Se da la inabusit cateva minute in ulei , cei care doresc pot adauga si o ceapa mica si apoi pun apa peste si las sa se fiarba bucatelele de morcov . Se curata visinile sau se pot face si din compot din borcan de 800 gr . Dupa ce au fiert morcovii se adauga visinile si se lasa sa se fiarba pana apar crapaturi pe coaja .Se derge cu smantana si ou dupa ce in prealabil se da gust dulce acrisor cu otet si zahar adaugat. Desigur nu uitam sarea dupa gust .Aceasta supa va avea gust de supa si nu de compot . Cantitatile sunt in functie de numarul de portii pe care le facem . Se poate orna deasupra cu patrunjel verde .Se poate servi calda sau chiar rece depinde de preferinte . Pofta buna ! Aceasta reteta o stiu de la bunica mea si este o mancare retro dar foarte savuroasa. Echilibrul acela de dulce-acrisor este foarte important ! Succes !

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.