Chec cu stafide

Chec cu stafide
       Deseori, de obicei in weekend, cand ai mei vor ceva dulce (preparat de mine) salvarea este checul. Foarte gustos, usor de facut si mai ales rapid. Ingredientele sunt putine si de obicei la indemana! In cateva etape scurte si usoare am un desert minunat!
Avem nevoie de:
                              - faina...250g
                              - oua...4 bucati
                              - zahar...8 linguri
                              - lapte...8 linguri
                              - ulei...100 ml
                              - praf de copt...1 bucata
                              - zahar vanilinat...1 bucata
                              - stafide...100 g
                              - cacao...1 lingura
                              - timp de preparare...~55 minute
Etape de lucru:
1. Pregatim ingredientele enumerate mai sus si cernem faina.
Chec cu stafide - etapa 1
2. Punem intr-un vas faina, zaharul, ouale, laptele, uleiul, praful de copt si zaharul vanilinat apoi mixam compozitia la cea mai mica treapta (viteza cea mai mica) timp de un minut dupa care trei minute la o treapta superioara, scopul e sa obtinem un amestec omogen usor-curgator!
Chec cu stafide - etapa 2
3. Pornim cuptorul pentru preincalzire si intre timp in tava pentru cuptor, tapetata initial cu hartie de copt, turnam din compozitia obtinuta anterior aproximativ 2/4 (jumatate) iar 1/4(sfert) o amestecam cu cacao, o turnam in tava, punem stafidele si la urma compozitia ramasa 1/4 (sfert) si repede la cuptor pentru aproximativ 40 - 45 minute.
Chec cu stafide - etapa 3
4. Inainte sa scoatem checul din cuptor probam prin impungere cu o scobitoare. Daca este copt scobitoarea trebuie sa ramana curata! Oprim focul, scoatem checul din cuptor, il lasam la racit, portionam dupa preferinta si gata...am terminat!
Preparare chec cu stafide-etapa 4
Va doresc,pofta buna!

2 comentarii :

  1. Toate retetele incercate mi-au iesit de nota 10, inclusiv checul acesta. Multa sanatate si inspiratie, ca sa puteti impartasi cu noi cat mai multe retete minunate!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.