Sarmale cu piept de pui si mamaliguta

Sarmale cu piept de pui si mamaliguta
      Cum spuneam si intr-o postare anterioara, cand vine vorba de o reteta traditionala, obligatoriu trebuie sa includem componentele de baza, aici varza murata si mamaliguta. Pentru umplutura sarmalelor se poate alege dupa gust si preferinta dintr-o multitudine de posibilitati, eu am ales astazi ca umplutura orezul si pieptul de pui. Cu piept de pui sarmalele sunt un pic mai seci, dar foarte bune la gust. Va invit sa parcurgem impreuna reteta, etapa cu etapa.
Nota: - puteti incerca si o alta reteta de sarmale, aici.
          - reteta pentru mamaliguta o gasiti aici.
Avem nevoie de:
                          - piept de pui(tocat)...400 g
                          - varza murata...1 capatana
                          - varza marunta...300 g
                          - orez...100 g                      
                          - ceapa rosie...2 bucati
                          - bulion...2 linguri
                          - ulei...50 ml
                          - rosii...2 bucati
                          - piper,boia,sare...dupa gust
                          - timp de preparare...~ 1 ora si 15 minute
Etape de lucru:
1. Pregatim ingredientele enumerate mai sus, curatam, spalam si punem varza murata la stors. 
Sarmale cu mamaliguta - etapa 1
2. Mai departe ne ocupam de prepararea compozitiei pentru umplutura. Punem ceapa la calit intr-o tigaie cu ulei fierbinte, adaugam sare dupa gust, in timp ce amestecam. Adaugam orezul spalat, amestecam si il lasam la prajit cateva minute. Oprim focul si dupa racire adaugam pieptul de pui tocat, bulionul, piperul, boiaua si omogenizam bine compozitia.
Sarmale cu mamaliguta - etapa 2
3. Acum putem trece la umplerea sarmalelor si asezarea lor in oala pregatita pentru fiert in care punem pe fund un strat de varza marunta.
Sarmale cu mamaliguta - etapa 3
4. Cand am terminat cu umplerea si asezarea sarmalelor punem in mijloc si deasupra varza marunta, cateva felioare de ceapa si rosiile. Asezam deasupra lor in oala o farfurie (cu gura in jos). Punem la fiert intr-un vas 1 litru de apa in care adaugam 4 linguri de ulei, boia un varf de ligurita, sare daca mai este nevoie (in functie de cat e de sarata varza!). Omogenizam compozitia. Cand da in clocot, turnam compozitia obtinuta peste sarmale, punem capacul si lasam oala la foc domol pentru aproximativ 40 de minute. Dupa 40 de minute oprim focul si punem oala cu sarmale intr-un pat cald pentru aproximativ 1 ora, sa vedeti deliciu! Gata...am terminat!
Sarmale cu mamaliguta - etapa 4
Va doresc, pofta buna!
Sarmale cu mamaliguta

2 comentarii :

Un produs Blogger.