Tocanita de porc

Tocanita de porc
      Arome autentice si gusturi de odinioara, tocanita de porc! Ma straduiesc, cum de altfel o fac la fiecare preparat, sa nu ma departez de aroma principala, sa pastrez o personalitate pentru fiecarei retete, si fac asta foarte simplu, prin limitarea condimentelor puternic aromatizate si folosirea unui buchet aromatic cat mai restrans. Asta am facut si astazi iar in final am obtinut un preparat foarte delicios, consistent, cu un gust aparte. Va invit sa parcurgem reteta, impreuna!    
Avem nevoie de:
                              - carne de porc...600 g
                              - ceapa...1 bucata
                              - usturoi...2 catei
                              - patrunjel verde...cateva fire
                              - ulei...3 linguri
                              - piper,sare,boia dulce de ardei...dupa gust
                              - timp de preparare...~50 minute
                              - gramaj pentru 3 portii
Etape de lucru:
1. Cand avem toate ingredientele pregatite punem o tigaia la foc, adaugam cele trei linguri de ulei, o lasam sa se incinga apoi adaugam carnea taiata cubulete (in prealabil am spalat si portionat carnea).
Tocanita de porc - etapa 1
2. Adaugam sarea si piperul, amestecam bine si o lasam la foc pana cand se rumeneste, amestecam intermitent. Cand s-a rumenit adaugam ceapa, usturoiul, patrunjelul (taiate cubulete), boiaua dulce de ardei si amestecam bine.
Tocanita de porc - etapa 2
3. Turnam apa fierbinte pana se inunda bucatile de carne, amestecam bine, punem capacul si o lasam la foc pana cand scade si se leaga sosul, neuitand sa amestecam din cand in cand.
Tocanita de porc - etapa 3
 4. Am terminat, tocanita noastra este gata! Se poate sevi simpla sau cu garnitura de piure, orez, cus-cus, mamaliguta etc.
Tocanita de porc - etapa 4
Va doresc,pofta buna!

3 comentarii :

Un produs Blogger.