Crema de vanilie

Crema de vanilie
      Am primit nenumarate solicitari pentru creme, in special la reteta" Foi fragede", si dupa cum se spune "toate la timpul lor", astazi a venit probabil acel timp! Urmand etapa cu etapa reteta de mai jos, sigur obtineti o crema foarte gustoasa cu un aspect ferm, vartos! Ingredientele sunt putine si etapele de lucru sunt scurte, merita efortul pe deplin!
 Avem nevoie de:
                            - oua...6 bucati(doar galbenusul)
                            - zahar pudra...100 g 
                            - faina...50 g
                            - lapte...400 ml
                            - unt...200 g
                            - zahar vanilinat...2 bucati(2*8g)
*timp de preparare...~ 25 minute(plus timpul de racire etapa 4)
Etape de lucru:
1. Pregatim mai intai ingredientele enumerate mai sus, apoi punem intr-un vas galbenusurile de ou, faina, zaharul vanilinat si o lingura de zahar pudra. Omogenizam compozitia.
Crema de vanilie etapa 1
2.  Adaugam treptat laptele si amestecam continuu pana obtinem o pasta curgatoare-omogena, fara cocoloase (se poate strecura printr-o sita).
Crema de vanilie etapa 2
3. Pasta obtinuta anterior o punem intr-un vas la foc moderat si amestecam continuu pana se ingroasa si da in cateva clocote.
Crema de vanilie etapa 3
4. Dupa cateva clocote, cand pasta prinde consistenta, oprim focul si punem compozitia la racit, neuitand sa amestecam din cand in cand (sa nu prinda pojghita)!
Crema de vanilie etapa 4
5. In timp ce se raceste pasta obtinuta anterior, mixam usor untul intr-un vas potrivit, adaugand treptat zaharul pudra. Amestecam continuu pana obtinem o compozitie omogena cu un aspect ferm si spumos.
Crema de vanilie etapa 5
6. Peste compozitia obtinuta anterior (etapa5) adaugam treptat din pasta obtinuta la etapa 4, deja rece. Amestecanm continuu pana obtinem o crema omogena cu un aspect plastic-vartos.
Crema de vanilie etapa 6
7. Gata...am terminat, nu ne ramane decat sa umplem prajitura preferata.
Crema de vanilie etapa 7
Spor si succes!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.