Sirop de nuci

Reteta sirop de nuci, sirop de nuci verzi
Sirop de nuci
          Dupa siropul de soc si siropul de salcam,azi am reusit sa ma mobilizez pentru siropul de nuci verzi. Inainte sa va descriu reteta as dori sa va fac cateva recomandari. Cand culegeti nucile ar fi bine sa luati din ciorchine doar o bucata, sa nu "compromitem" recolta din toamna. La curatatul, spalatul si in general la toate etapele cand venim in contact cu nucile verzi ar fi de dorit sa folosim manusi impermeabile,nucile verzi au un pigment puternic,si cred ca nimeni nu doreste sa-si vopseasca mainile. Dupa aceste precizari putem trece la treaba, totul merge simplu si usor,iar rezultatul este un deliciu!
 Avem nevoie de:
                              - nuci verzi...700 g
                              - zahar...1.3 kg
                              - lamaie...1 si jumatate
                              - apa...700 ml
*timp de preparare...~1 ora si 15 minute(plus 12 ore in apa rece cu lamaie)
Etape de lucru:
1. Pregatim ingredientele enumerate mai sus,spalam si curatam nucile.
2. Dupa ce le-am curatat,spalam nucile in mai multe ape si la urma le lasam intr-un vas cu apa rece si 1/2 lamaie stoarsa cel putin 12 ore.
3. Punem intr-un vas la foc cei 700 ml apa,adaugam zaharul si amestecam pana se dizolva. Lasam vasul sa fiarba la foc moderat inca aproximativ 15 minute pana ce compozitia incepe sa se lege.
4. Adaugam nucile si lamaia stoarsa. Lasam vasul in continuare la foc moderat inca aproximativ 50 minute, neuitand sa amestecam periodic si spre sfarsit sa spumam de cate ori este nevoie.
5. La incheierea timpului de fierbere oprim focul si ne pregatim de imbuteliere.
6. Adaugam in fiecare recipient cateva nuci,turnam sirop pana la umplere si capsam etans.Cand am terminat punem siropul imbuteliat intr-un pat cald pana a doua zi.
Preparare sirop de nuci - etapa 6
Va doresc,spor la lucru!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.