Cartofi aurii la cuptor


      O garmitura simpla si gustoasa pentru o gama larga de preparate, cartofi aurii la cuptor.Se gatesc rapid si usor.Avem nevoie doar de cartofi,ulei si condimentele de baza.Obtinem un preparat foarte gustos si aromat pe care il putem servi drept garnitura pentru un evantai de preparate.Va invit sa parcurgem impreuna etapele de preparare.
Avem nevoie de:
                              - cartofi...2 kg
                              - ulei de masline...3 linguri
                              - condiment pentru pui...1 lingurita
                              - boia dulce de ardei...1 lingurita
                              - oregano...un varf de lingurita
                              - sare...dupa gust
                              - timp de preparare ~ 45 minute
Etape de lucru:
1. Curatam si spalam cartofii apoi ii taiem felii sau rondele, nu prea subtiri! Punem cartofii la fiert timp de 10 minute intr-o oala cu apa rece in care adaugam sare dupa gust.
Cartofi aurii la cuptor etapa 1
2.In timp ce cartofii fierb, pregatim tava pentru cuptor si o ungem cu uleiul de masline. Dupa ce cartofii au fiert zece minute, strecuram apa, ii asezam in tava si ii condimentam.
Preparare cartofi aurii la cuptor-etapa 2
3.Punem tava la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 de minute, in cuptorul preincalzit initial,...si gata, am terminat!
Preparare cartofi aurii la cuptor-etapa 2
Va doresc,pofta buna!

4 comentarii :

  1. Sunt deliciosi. Fac foarte des cartofi prefierti la cuptor exact cum ai explicat tu dar, dupa ce ii pun tava si ii condimentez, presar peste ei putin pesmet si-i amestec. Ies aurii si crocanti asa ca am renuntat complet la cartofii prajiti .

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.