Crema de vanilie

Crema de vanilie, reteta crema de vanilie
Crema de vanilie
      Am primit nenumarate solicitari pentru creme, in special la reteta" Foi fragede", si dupa cum se spune "toate la timpul lor", astazi a venit probabil acel timp! Urmand etapa cu etapa reteta de mai jos, sigur obtineti o crema foarte gustoasa cu un aspect ferm, vartos! Ingredientele sunt putine si etapele de lucru sunt scurte, merita efortul pe deplin!
 Avem nevoie de:
                            - oua...6 bucati(doar galbenusul)
                            - zahar pudra...100 g 
                            - faina...50 g
                            - lapte...400 ml
                            - unt...200 g
                            - zahar vanilinat...2 bucati(2*8g)
*timp de preparare...~ 25 minute(plus timpul de racire etapa 4)
Etape de lucru:
1. Pregatim mai intai ingredientele enumerate mai sus, apoi punem intr-un vas galbenusurile de ou, faina, zaharul vanilinat si o lingura de zahar pudra. Omogenizam compozitia.
Crema de vanilie etapa 1
2.  Adaugam treptat laptele si amestecam continuu pana obtinem o pasta curgatoare-omogena, fara cocoloase (se poate strecura printr-o sita).
Crema de vanilie etapa 2
3. Pasta obtinuta anterior o punem intr-un vas la foc moderat si amestecam continuu pana se ingroasa si da in cateva clocote.
Crema de vanilie etapa 3
4. Dupa cateva clocote, cand pasta prinde consistenta, oprim focul si punem compozitia la racit, neuitand sa amestecam din cand in cand (sa nu prinda pojghita)!
Crema de vanilie etapa 4
5. In timp ce se raceste pasta obtinuta anterior, mixam usor untul intr-un vas potrivit, adaugand treptat zaharul pudra. Amestecam continuu pana obtinem o compozitie omogena cu un aspect ferm si spumos.
Crema de vanilie etapa 5
6. Peste compozitia obtinuta anterior (etapa5) adaugam treptat din pasta obtinuta la etapa 4, deja rece. Amestecanm continuu pana obtinem o crema omogena cu un aspect plastic-vartos.
Crema de vanilie etapa 6
7. Gata...am terminat, nu ne ramane decat sa umplem prajitura preferata.
Crema de vanilie etapa 7
Spor si succes!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.