Chiftelute

Chiftelute

         Un preparat delicios cu un gust aparte, chiftelute! Cu toate acestea atunci cand imi propun sa le gatesc am o mica retinere, prima pornire incepe de la intrebarea, oare merita efortul? Cand sunt gata si gust tot singura imi raspund, a meritat si merita! De obicei eu le fac cu ceapa, rareori folosesc si usturoi, imi plac mai mult fara usturoi, fiecare face cum doreste. Se pot servi calde sau reci, asortate cu garnitura sau simple.
Avem nevoie de:
                              - carne tocata amestec(porc-vita)...600 g
                              - paine uscata... doua felii
                              - boia, sare, piper...dupa gust
                              - ulei pentru prajit
                              - ceapa...1 bucata
                              - oua...1 bucata
                              - timp de preparare...~50 minute
Etape de lucru:

1. Pregatim ingredientele enumerate mai sus apoi punem intr-un vas carnea tocata, painea inmuiata in apa, ceapa data prin razatoarea marunta, boia, sare, piper, ou.
Chiftelute - etapa 1
2. Framantam bine compozitia pana obtinem o pasta omogena, o lasam la rece 30 minute apoi modelam chiftelutele dupa preferinta!
Chiftelute - etapa 2
3. Punem o tigaie la foc, adaugam ulei, il lasam sa se infierbante apoi incepem treptat prajirea chiftelutelor. Se prajesc bine pe ambele fete pana capata o culoare maroniu-aurie. 
Chiftelute - etapa 3
Va doresc,pofta buna!
NOTA: - cand scoatetm chiftelutele de la prajit, asezam in vasul in care le punem un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.