Snitele de porc cu pesmet

Reteta snitele de porc, snitele de porc cu pesmet
Snitele de porc cu pesmet
        Cu un aspect si o aroma aparte, snitelul de porc isi gaseste locul aproape intodeauna pe un platou rece aperitiv, si nu numai, datorita in primul rand consistentei lui, si nu in ultimul rand datorita aspectului si aromei speciale, unice! Aproape de fiecare data cand imi propun sa fac snitel de porc, oscilez de obicei la invelis, intre ou si pesmet. Oul ii da un gust mai fraged, mai moale, mai pufos, in schimb pesmetul ii da un aspect mai ferm, mai crocant, chiar daca este servit mai tarziu. Azi am optat pentru invelis din pesmet( faina-ou-pesmet,snitel pane), dar in functie de optiuni puteti sa va opriti la ou(faina-ou,snitel parizian). Oricare ar fi optiunea dumneavoastra, un lucru e sigur, gustul e special, si va recomand sa incercati ambele variante!
Avem nevoie de:
                         - cotlet de porc...600 g
                         - oua...2 bucati
                         - faina...4-5 linguri
                         - pesmet...4-5 linguri
                         - ulei...200 ml
                         - sare, piper...dupa gust
                         - lapte...70 ml(optional, etapa 2)
*timp de preparare...~ 60 minute
Etape de lucru:
1. Pregatim ingredientele enumerate mai sus, spalam si curatam cotletul apoi il stergem cu un prosop de bucatarie. Feliem cotletul in bucati cu grosimea de aproximativ 7-8 milimetri. Cernem faina.
Preparare snitele de porc - etapa 1
2. Aceasta etapa este optionala! Daca doriti sa obtineti snitele foarte fragede, si aveti rabdare, puneti bucatile de cotlet feliate intr-un vas cu lapte pentru aproximativ 35-40 minute!
Preparare snitele de porc - etapa 2
3. Daca ati optat si pentru etapa 2 (eu am optat), scoatem din lapte bucatile de cotlet si le asezam pe o farfurie apoi incepem sa le aplatizam, intre doua folii alimentare, cu ajutorul unui ciocan pentru carne.
Preparare snitele de porc - etapa 3
4. Cand am terminat cu baterea snitelelor, trecem la condimentare. Presaram sare si piper pe ambele fete si asezam bucatile de carne una peste alta.
Preparare snitele de porc - etapa 4
5. Pregatim in vase separate: faina, oul batut si pesmetul. Trecem pe rand fiecare bucata de carne prin faina, prin ou, si la urma prin pesmet, pe ambele fete! Le asezam intr-un vas si ne pregatim pentru prajit.
Preparare snitele de porc - etapa 5
6. Punem o tigaie la foc, adaugam ulei si il lasam sa se infierbante. Cand uleiul este fierbinte incepem prajirea snitelelor, la foc moderat. Se prajesc pe ambele fete pana capata o culoare aurie. Pe masura ce le prajim, scoatem snitelele pe un vas in care punem un prosop din hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Preparare snitele de porc - etapa 6
7. Si...asta e tot...am terminat! Se pot servi calde sau reci, dupa preferinta!
Preparare snitele de porc - etapa 7
Va doresc, pofta buna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.