Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel
Friptura de miel
      In fiecare an pentru masa de Pasti, pe linga multitudinea de preparate culinare, la loc de cinste se afla preparatele de miel. Astazi doresc sa va prezint modul cum prepar eu friptura de miel pentru masa de Pasti. Imi si ne place sa fie crocanta si bine rumenita cu un sos putin legat dar foarte aromat si gustos.Va invit sa parcurgem reteta,impreuna.
Avem nevoie de:
                         - pulpa de miel...1,400 kg
                         - usturoi...6 catei
                         - usturoi verde...2 fire
                         - vin alb sec...200 ml
                         - ulei...3 linguri
                         - sare, piper boabe si macinat...dupa gust
                         - rozmarin si busuioc macinat...dupa gust
                         - timp de preparare...~ 2 ore si 10 minute
**de preferat, condimentam cu 4-5 ore inainte de introducerea fripturii la cuptor!
Etape de lucru:
1. Curatam si spalam pulpa de miel, o stergem bine cu un prosop de bucatarie, curatam usturoiul si pregatim condimentele.
Friptura de miel - etapa 1
2. Saram pulpa pe toate fetele apoi o asezam in tava pentru cuptor in care am adaugat in prealabil ulei. Cu ajutorul unui cutit cu varf, facem mici buzunare in pulpa de miel si introducem in ele cateii de usturoi taiati felii. Presaram peste pulpa piperul macinat, piperul boabe, rozmarinul si busuiocul, pe toate fetele! Lateral punem usturoiul verde. Adaugam in tava o cana de apa fierbinte si introducem tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ  1 ora si 50 minute, la foc potrivit, ~180°C.
Friptura de miel - etapa 2
3. Dupa aproximativ 50 minutei ntoarcem pulpa si cu o lingura adaugam peste ea sos din tava. Peste alte 30 minute intoarcem iar pulpa si turnam peste ea vinul alb sec. O lasam la cuptor pana se rumeneste pe gustul nostru. Din cand in cand cu o lingura luam sos din tava si adaugam peste pulpa. 
Friptura de miel - etapa 3
Va doresc, pofta buna!

3 comentarii :

Un produs Blogger.